روز مقاومت اسلامی

جبهه مقاومت

در تقویم سال 1387 با پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، 23 مرداد، روز مقاومت اسلامی (پیروزی مقاومت اسلامی مردم لبنان بر رژیم صهیونیستی) نامگذاری شد. این روز یادآور یکی از تحولات مهم و تاریخی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

پس از آن رژیم منحوس بارها لبنان و مقاومت اسلامی را به حمله تهدید کرد تا اینکه در قالب آغاز تجزیه کشورهای منطقه غرب آسیا در ادامه طرح خاورمیانه بزرگ، حمله سراسری رژیم صهیونیستی با عملیات پیش دستانه نیروهای مقاومت اسلامی لبنان موسوم به حزب الله، در عملیات کمین و به اسارت گرفتن دو نظامی صهیونیست آغاز شد. بررسی بیشتر ابعاد این حمله و پاسخ کوبنده حزب الله نشان می دهد که در مجموع، این تحولات به نفع جریان مقاومت رقم خورد؛ تحولاتی که زمینه سربرآوردن و عیان تر شدن نقش جریانی قدرتمند در منطقه با نام جبهه مقاومت شد.

 

بزرگ ترین شکست ارتش عبری

هر دو طرف درگیر در این جنگ، پایان 33 روز نبرد را روز پیروزی خود اعلام کردند، اما باید در نظر داشت، ارتش عبری که تجربه شکست های سنگین ارتش های عربی را در جنگ های گذشته اعراب و اسرائیل از جمله جنگ شش روزه داشت، 33 روز پشت مرزهای لبنان ماند و با وجود بمباران های بی سابقه و استفاده انبوه از سلاح های نامتعارف، نتوانست مواضعی را در لبنان بگیرد و تثبیت کند.

در این زمینه، نمی توان گفت که ارتش عبری تضعیف شده، چراکه بنا به شواهد، این ارتش به جدیدترین و کاربردی ترین سلاح ها و آموزش ها مجهز است و از ارتش های برتر جهان به شمار می آید. تنها می توان گفت، قدرت گرفتن جریان مقاومت در قالب حزب الله لبنان، اصلی ترین دلیل شکست ارتش عبری بوده است. موشک جواب موشک

شاید مهم ترین بُعد برای مهاجران صهیونیست و غیرصهیونیست به فلسطین اشغالی، جدا از کیفیت زمین ها و زیبایی منطقه برای زندگی، امنیت بوده که حزب الله لبنان با فناوری های موشکی موجود در جبهه مقاومت، توانست اثبات کند با وجود آنکه سپر دفاع موشکی و گنبد آهنین برای صهیونیست ها و مردم آمریکا هزینه های هنگفتی داشته، اما عملاً بی مصرف بوده و موشک های کاتیوشا با برد متوسط با فناوری های ایران به راحتی این گنبد را می شکنند.

 

رویارویی ایران و امریکا

می توان گفت در این نبرد، به وضوح رویارویی ایران و امریکا به شکل کوچک آن به نمایش گذاشته شد. هرچند حزب الله به واسطه فاصله زیاد از ایران، نمی توانست بهره های لازم را از حامی اصلی خود، یعنی ایران ببرد، اما رژیم صهیونیستی به واسطه وسعت قلمرو ایالات متحده به راحتی به امکانات و تجهیزات ایالات متحده دسترسی داشت. در این جنگ، اثبات شد که هرگونه حمله آمریکا به ایران، می تواند چه عاقبتی را برای آنها به ارمغان بیاورد؛ چراکه حزب الله که گروه محدود چریکی و دور از محور اصلی بود، چنان بلا سر آنها آورد تا هزینه رویارویی با ایران در این جنگ برای آمریکایی ها نیز مشخص شود.

 

ننگ تاریخی برای ارتشی قدرتمند

نبرد ناهمتراز و استفاده مؤثر از عوارض زمین و ایجاد زیرساخت های مناسب دفاعی در مناطق دفاعی جنوب لبنان، موضوعی بود که رزمندگان حزب الله لبنان در این منطقه اجرا کردند. اصل مهم در این مسئله، رعایت اصول اختفا، استتار و پوشش بود. هرچند ارتش عبری از تجهیزات بسیاری در زمینه جمع آوری اطلاعات برخوردار بود، نتوانست شناخت خوبی از منطقه هدف خود داشته باشد و در همین منطقه به شدت زمین گیر و سخت ترین شکست تاریخ خود را متحمل شد؛ شکستی که حتی در جنگ های بعدی، مانند جنگ های سه گانه غزه هم اتفاق نیفتاد.

حجم بالای خسارات به نیروی انسانی و تجهیزات یگان های مهاجم ارتش تا بن دندان مسلح صهیونیستی با وجود پشتیبانی آتش صددرصد هوایی و توپخانه ای از آنها، چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت. این نماد خفت و خواری برای آنهاست و مطمئناً تا زمان نابودی خود، نمی توانند این خفت و خواری را جبران کنند.

 

توکل به خدا و امدادهای غیبی

درباره رزمندگان اسلام، توکل و توسل و نیز معنویت، موضوعی اساسی است و بنا به وعده های مصرح الهی در قرآن کریم، نصرت الهی همراه توکل کنندگان به خداست. در این جنگ، نیز شرکت کنندگان هر دو جبهه به این موضوع اذعان داشته اند که عواملی خارج از امور عادی، در شکست یا پیروزی آنها دخیل بوده، به گونه ای که عده زیادی از نیروهای ارتش عبری حتی در برابر آنچه برای آنها اتفاق افتاده به جنون رسیده اند.

 

شعر مقاومت

اگر جنین را سی روز مهلت داده بودی،

احتمال های دیگری بود:

شاید اشغال به پایان می رسید

و آن شیرخواره زمان محاصره را به یاد نمی آورد،

آن گاه چون کودکی سالم بزرگ می شد و به جوانی می رسید

و با یکی از دخترانت در یک کلاس

درس تاریخ باستان آسیا را می خواند

شاید هم به تور عشق یکدیگر می افتادند

شاید صاحب دختری می شدند (که یهودی زاده می شد)،

پس ببین چه کرده ای؟

حالا دخترت بیوه شده

و نوه ات یتیم

ببین بر سر خانواده در به درت چه آورده ای

و چگونه با یک تیر، سه کبوتر زده ای.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *